Agrifac - Precisielandbouw - Agrifac loopt voorop in techniek en kennis

Agrifac PrecisielandbouwBij precisielandbouw kan ongeveer per vierkante meter de behoefte van gewasbescherming worden bepaald. Hierdoor kan gewas heel nauwkeurig die behandeling krijgen die het nodig heeft. In tegenstelling tot klassieke landbouw waarbij er veel globaler per veld wordt bepaald wat er gebeurt. Agrifac loopt constant voorop als het gaat om technieken die precisielandbouw mogelijk maken.

Agrifac en precisielandbouw

De manier waarop onze machines werken zorgen ervoor dat gewasbeschermingsmiddelen een maximale kwaliteit en opbrengst bereiken. Zo is de Agrifac Condor de meest innovatieve zelfrijdende veldspuit ter wereld. Efficiëntie, ergonomie, kostenbesparing en ecologisch verantwoorde oplossingen staan bij Agrifac voorop. De EcoTronicPlus techniek geeft u de maximale en de meest actuele informatie tijdens het spuiten, én tijdens het rijden op de weg. Door het gebruik van GreenFlowPlus wordt de inhoud van het spuitsysteem beperkt tot een minimum. Het reinigen van het systeem kan hierdoor ook eenvoudig en snel plaatsvinden.

Precisielandbouw. De gewenste hoeveelheid op de juiste plaats

Een mooi voorbeeld van precisielandbouw is het door Agrifac ontwikkelde HighTechAirPlus systeem. Deze combinatie van traditioneel spuiten, luchttoevoer en mixen in de spuitdophouders is uniek in de wereld. Dit systeem produceert een constante en eenvoudig instelbare druppelgrootte. Hierdoor is er tot 50% minder vloeistof nodig om te kunnen spuiten. Deze vorm van precisielandbouw zorgt tevens voor minder windinvloed, meer spuitbare uren, betere indringing van de druppels in het gewas, besparing op chemicaliën

GPS vereenvoudigt precisielandbouw

Precisielandbouw is een verregaande vorm van landbouwmechanisatie en maakt gebruik van GPS, sensoren (op de grond en vanuit de satelliet) en computers op de Agrifac-machine zelf. GPS is nauwkeurig tot op een paar meter en in combinatie met Real Time Kinematic (RTK) corrigeert deze techniek het signaal van GPS. De nauwkeurigheid wordt versterkt door het gebruik van zendmasten op de grond. Door al deze de signalen te gebruiken wordt de spuitprecisie van onze machines aanzienlijk verhoogt. 

 

Copyright © 2016 Agrifac Machinery BV. Alle rechten voorbehouden.