Agrifac - Mona Lisa

Fraai staaltje spot spraying

Beter voor het milieu, kostenbesparend en klaar sinds 2016

Als we dit kunnen doen, kunt u zich dan voorstellen wat we kunnen doen met spuiten om het gebruik van middel in de wereld te verminderen? En toch de opbrengst op uw boerderij te verhogen? 

Deze gedachte was het uitgangspunt voor dit fraaie staaltje spuitwerk. Deze techniek is beter voor het milieu, is kostenbesparend en is klaar. Al sinds 2016 is Agrifac actief met het ontwikkelen en uitleveren van deze techniek. Wereldwijd rijden er nu honderden veldspuiten rond met deze unieke Agrifac techniek. 

Op de boom zitten om de 25 cm doppen, zodat er op plantniveau gespoten kan worden. Iedere dop kan onafhankelijk doseren. Dat gebeurt met een snel schakelende dop, die 100 keer per seconde aan- en uit gaat. Door het inladen van een taakkaart in de machine, kan er precies en nauwkeurig gespoten worden. Door middel van GPS wordt spuiten op de de exacte locatie mogelijk. 

Om de rest van de wereld te laten zien hoe nauwkeurig dit werk is, bedacht Agrifac om met milieuvriendelijke kleurstof dit schilderij te maken in de sneeuw. Deze uitvoering meet maar liefst 132 bij 200 meter, wat deze uitvoering meteen een van de grootste “schilderijen” ooit maakt.

 

Copyright © 2016 Agrifac Machinery BV. Alle rechten voorbehouden.