Agrifac - PWM Pulse width modulation spraying

Pulsbreedtemodulatie (PWM) spuiten

StrictSprayPlus - Garantie voor het spuiten van de gewenste hoeveelheid op de juiste plaats

Jaren geleden ontwikkeld om de werksnelheid te versnellen, worden pulsbreedtemodulatie (PWM) -systemen nu gebruikt om de nauwkeurigheid te verbeteren en de kosten voor middel te verlagen.
 
PWM-spuiten omvat:
  • Individuele regeling per dop.
  • Overlap en bochtcompensatie.
  • Snelle, realtime veranderingen in de afgifte onafhankelijk van druk

Momenteel is het gebruikelijk om de machine zo in te stellen, dat alle planten minimaal de gewenste hoeveelheid krijgen. De vloeistofafgifte en de concentratie in de tank worden op een extremere situatie ingesteld. Dit leidt tot afgifte van te veel vloeistof op de meeste plaatsen in het veld, terwijl andere plaatsen niet genoeg krijgen. De huidige technologie heeft tot gevolg dat meer middelen nodig zijn en de verspreiding over het veld niet gelijkmatig is. Agrifac heeft besloten de tekortkoming in de spuittechnologie aan te pakken door een eigen pulsbreedtemodulatie (PWM) - systeem te ontwikkelen:StrictSprayPlus.

PWM Pulse width modulation sprayingBoeren hebben de zekerheid nodig dat een gewenste hoeveelheid oplossing op de juiste plaats wordt gespoten, zodat de oplossing zijn werk kan doen, beschermen en de juiste planten op de juiste plaats kan voeden. Met StrictSprayPlus kunt u de perfecte hoeveelheden overal op ieder moment afgeven.

StrictSprayPlus heeft drie eigenschappen die helpen bij het overal afgeven van exacte hoeveelheden.

PWM Pulse width modulation spraying

1. Secties met één spuitdop. Om overlapping en overdosering zoveel mogelijk te voorkomen, kan iedere spuitdop apart worden in- en uitgeschakeld.

2. Bochtcompensatie. Bij het maken van een bocht tijdens het spuiten, bewegen verschillende spuitdoppen op verschillende snelheden (in de buitenbocht leggen de spuitdoppen een langere weg af dan in de binnenbocht). Om constant dezelfde hoeveelheid te spuiten, moeten sneller bewegende spuitdoppen meer spuiten en langzamer bewegende spuitdoppen minder. StrictSprayPlus is het eerste systeem dat dit werkelijk compenseert omdat het overal een dekking van 100% bij het spuiten heeft.

3. Drukonafhankelijke snelheidsregeling. Regelmatige regeling van de hoeveelheid wordt bereikt door de waterdruk te veranderen. Verandering van druk verandert echter niet alleen de stroomsnelheid door iedere spuitdop, maar ook het spuitbeeld en de druppelgrootte. StrictSprayPlus hoeft de spuitdruk niet te veranderen om de stroomsnelheid te veranderen en dus blijven het spuitbeeld en de druppelgrootte gelijk, onafhankelijk van de stroomsnelheid.

Regeling per spuitdop

PWM Pulse width modulation sprayingOm dit allemaal te bereiken, berekent StrictSprayPlus de snelheid en de gewenste spuithoeveelheid voor iedere spuitdop. Deze waarden worden gebruikt om te bepalen hoeveel iedere afzonderlijke spuitdop moet spuiten. De stroomsnelheid wordt geregeld door de tijd dat de snel schakelende (maximaal 100 keer per seconde) spuitdop open en dicht is te veranderen. Door de frequentie en de verhouding tussen open en dicht te variëren, wordt de uiteindelijke hoeveelheid per spuitdop bepaald. Dankzij de mogelijkheid om de tijd van openen en sluiten individueel te veranderen, is het aantal schakelingen per seconde zo laag mogelijk maar wel zo hoog als nodig. Dit garandeert een altijd nauwkeurig spuitbeeld en tegelijkertijd een langere levensduur voor de kleppen.

Copyright © 2016 Agrifac Machinery BV. Alle rechten voorbehouden.