Agrifac - EcoTronicPlus II

EcoTronicPlus II besturingssysteem 

Gewas staat centraal, gebruiksgemak voorop

EcoTronicPlus IIHet gebruik van Agrifac producten moet vanzelfsprekend, begrijpelijk, simpel en doeltreffend zijn. Een machine waar je in een blik elkaar begrijpt en graag met elkaar aan de slag wilt gaan. Door de vorige EcoTronicPlus flink door te ontwikkelen en uit te breiden in gemak en overzichtelijkheid, is dit  nog beter geworden. Belangrijke instellingen kunnen in één handeling uitgevoerd worden, overzicht van wat je hebt gedaan en moet doen is helder. Zodat gebruiker en machine van elkaar op aan kunnen.

Intuïtieve, duidelijke en snelle bediening 

EcoTronicPlus IIWie gebruikt het tegenwoordig niet, een smartphone. Overzichtelijk, makkelijk te bedienen, innovatief en met swipen door diverse schermen. Met dit gemak en intuïtieve bediening in het achterhoofd is Agrifac aan het ontwikkelen gegaan, niet om dat te evenaren, maar om het te overtreffen en te gebruiken als basis voor de nieuwe EcoTronicPlus II.

Het gehele EcoTronicPlus bedieningsconcept bestaat uit een armleuning met knoppen, touchpad, numpad en een joystick. Het volledige dashboard is nu ook volledig zelf ontworpen en verder geïntegreerd met het scherm. Een nog groter gebruiksgemak, alles onder handbereik en nog sneller instellingen kunnen zien en aanpassen. 

EcoTronicPlus II agrifac

  1. Op de armleuning zitten in een boog de knoppen die nodig zijn voor alle zaken die nodig zijn voor het opstarten van de spuit, zoals voor het wegrijden, de trap bedienen of de handrem activeren. Op het veld wordt in dit deel van de bediening ook alles klaar gemaakt voor het spuiten. 
  2. De joystick bevat alle functies die tijdens het spuiten en tijdens weg transport nodig zijn. Zo wordt het spuiten via de joystick geactiveerd, maar ook de boom balans, geometrie en cruise control. De joystick naar voren bewegen zorgt voor versnellen, naar achteren voor vertragen. Schuiven van de handel is niet meer nodig, wat bedienen eenvoudig en preciezer maakt. 
  3. Een touchpad, waarmee je kan in- en uitzoomen op het scherm en kan swipen tussen de verschillende schermen.
  4. Een numpad, waarmee je de essentiële functies meteen op je scherm kan tonen en via het numpad de juiste waarde in kan geven, of via het draaiwiel de juiste instelling uit te zoeken. Zodra je hand boven de numpad komt zie je op het scherm wat je kunt kiezen.

Ook zijn er 4 knoppen die de meest ingestelde waardes per optie onthoudt, zodat je in plaats van in te voeren, gebruik kan maken van het geheugen van de EcoTronicPlus II. 

Het scherm blijft een touch-screen, alleen is de bediening nu volledig geïntegreerd in de armleuning, waardoor u op de stoel kunt blijven zitten en het scherm zo gepositioneerd is, dat u optimaal zicht heeft op het werk en op het scherm.

Duidelijker en groter scherm

Het is belangrijk dat de gebruiker weet wat er gebeurd, op het veld, in de machine, wat de diverse parameters zijn etc. Alleen moet het wel overzichtelijk blijven. Welke info er op het hoofdscherm getoond wordt, is aan de gebruiker zelf. Van volledig leeg, met alleen de machine en het veld in beeld, naar een overzicht van alles wat er gebeurt. Het vloeistofschema, (een van de veelgenoemde voordelen van de huidige EcoTronicPlus) tot aan de actuele standen en gemaakte instellingen, alles is makkelijk te zien en naar voren te halen. 

Verder is het scherm van de EcoTronicPlus II flink vergoot en kan het scherm op optimale zicht positie geplaatst worden, waar het door de grootte van het scherm nog steeds goed te lezen is. Het scherm is nog rustiger en  is nu ook zelf in te richten. In het hoofscherm is altijd de spuit en het veld te zien. Door te swipen zijn andere schermen zichtbaar met machine informatie, instellingen of het scherm met de vloeistoffenstroom zoals u het nu ook al kent.

De EcoTronicPlus II terminal geeft een realistisch beeld van wat er op het veld gebeurd. Tot op 25cm nauwkeurig wordt bijgehouden wat er met de juiste hoeveelheid gespoten is en wat niet. Met een rustige kleurstelling en logische eenvoudige symbolen wordt het een nog groter genot om mee te werken.

Bij de nieuwe EcoTronicPlus II staat het gewas en het veld centraal, niet de machine.

Copyright © 2016 Agrifac Machinery BV. Alle rechten voorbehouden.