Agrifac - FastFoldPlus

FastFoldPlus: Het snelst in stelling brengen van de boom met de minste handelingen

Met FastFoldPlus van Agrifac is het in- en uitvouwen van de spuitboom makkelijker en sneller dan ooit te voren. De joystick kent nu een extra functie en er zijn verschillende technieken toegepast om het in- en uitvouwen van de boom niet alleen sneller, maar ook nog veiliger te laten verlopen. Dit levert een langere levensduur, geeft minder handelingen bij het in- en uitvouwen én daardoor een grotere capaciteit.

Meer capaciteit door het snel in- en uitvouwen

De duur van het in- en uitvouwen van de spuitboom met het nieuwe Agrifac FastFoldPlus varieert, dit is afhankelijk van boombreedte. Zelfs voor een 48 meter driedelige boom gebeurt dat al binnen 22 seconden. 

Na aankomst op het perceel staat de veldspuit dus echt in een mum van tijd klaar om te beginnen met spuiten. Ook als er tijdens het werk in- en uitgeklapt moet worden, wordt er dus enorm veel tijd bespaard. Hierdoor kan het aantal gespoten hectares per uur enorm toenemen. Er wordt dus efficiënter gewerkt!

FastFoldPlus zorgt voor snel in- en uitvouwen met behoud van de boom

De olietoevoer naar de hydraulische cylinders kan zeer nauwkeurig worden geregeld. Waar gebruikelijke hydraulische ventielen alleen open of dicht kunnen, is het met FastFoldPlus mogelijk de klep in iedere gewenste stand te zetten. De olietoevoer naar de hydraulische ventielen is dus traploos te regelen.

FastFoldPlus werkt volgens het “slow – fast – slow” principe. De boom wordt rustig versneld en aan het eind van de traject weer rustig afgeremd. Hierdoor kan de machine zeer snel in- en uitvouwen zonder dat de boom veel krachten hoeft op te vangen. Scharnierpunten worden dan ook veel minder belast. 

Zelfs wanneer de machine op een schuine helling staat, vouwt de boom gelijkmatig en symmetrisch op. Tijdens het in- en uitvouwen meten namelijk verschillende sensoren de stand van elk boomdeel. Wanneer één deel sneller open of dicht gaat, wordt deze afgeremd zodat tegelijkertijd wordt in- of uitgevouwen. Dit verhoogt de veiligheid én de levensduur van de boom. 

Uiterst makkelijk te bedienen

Met FastFoldPlus kan je met slechts een beweging van de joystick de volledige boom in- of uitvouwen. Je geeft aan tot welk boomdeel je wilt in of uitvouwen, daarna worden de boomdelen automatisch in de juiste volgorde en in de snelst mogelijke tijd uitgeklapt. 

Vliegensvlug, veilig en vloeiend in- en uitvouwen van spuitboom 

  • In- en uitvouwen van de spuitboom is makkelijker en sneller dan ooit te voren.
  • Meer capaciteit door het snel in- en uitvouwen
  • Uiterst makkelijk te bedienen
Vraag nu jouw brochure aan

Copyright © 2016 Agrifac Machinery BV. Alle rechten voorbehouden.